VISSZA
Beehotel: menedék a kert szorgos dolgozóinak

Beehotel: menedék a kert szorgos dolgozóinak

2019 / 03 / 07
Beehotel: menedék a kert szorgos dolgozóinak

Ahogy nő az otthoni biokertészkedés iránti érdeklődés, úgy lesz egyre fontosabb a hasznos rovarok áttelelésének segítése is. A beehotelek igazi rovarparadicsomok a téli időszakban! Felakaszthatók fákra, beállít-hatók a kert bokrai közé, de ugyanúgy lehetnek a házfal díszei is, mint a kerti pihenőé. A jól kialakított beehotel (rovarhotel) száraz gallyakból, bambuszból, tobozokból és egyéb „kemény“ termésekből áll, melyekbe az áttelelő rovarok könnyen befészkelhetik magukat a hideg ellen, várva a következő szezont.

Rovarhotelt manapság már lehet készen is kapni, de készíthetünk házilag is. Többfajta méretű nyílást alakítsunk ki, hogy minél több rovarfajnak tudjon otthon adni. Ha van kéznél széna vagy szalma, akkor azzal is kitömhetünk a házikóban egy kisebb részt, kerti segítőink ezt is értékelni fogják!

A beehotelek festésénél viszont egyvalamire ügyeljünk, hogy a rovarok rendkívül érzékenyek a festékanyagokra. Pácoljuk a házikó keretét természetes színezőanyagokkal, mely lehet céklalé, vöröshagymalé vagy spenótlé, de ne használjunk lakkokat, zománcfestékeket a kialakításhoz még akkor sem, ha színes rovarhotelre vágyunk. A rovarok csak a természetes helyekre szeretnek bebújni, így lehet, hogy jól fog kinézni a rovarház, nem lesznek benne lakók. Védjük együtt a hasznos rovarokat a kertben!

A cikk szerzője Topor Erika, a Kertportál Magazin főszerkesztője.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram