VISSZA
Otthoni herbakert: praktikus és illatos fűszernövények

Otthoni herbakert: praktikus és illatos fűszernövények

2019 / 03 / 07
Otthoni herbakert: praktikus és illatos fűszernövények

Mi lenne, ha saját herbakerttel tennénk teljessé a konyhakertünket? A megszokott fűszer- és aromanövények mellett igen kedveltek már a különlegesebb aromájú fűszernövények is, mint például a hegyi menta, a citrusbazsalikom, vagy épp a bergamott illatú kakukkfű. Megnevelésük éppoly egyszerű, mint az alapfajoknak, így bátran kísérletezzünk vele! Mint a megyénk legfajgazdagabb fűszerkertjének tulajdonosa mondom: egy ételnek minden friss fűszernövény ad egy olyan különleges ízélményt, mely semmivel sem hasonlítható össze. Egy friss mentával fűszerezett salátaöntet, egy aprított zsályalevélben pácolt báránycomb vagy egy citromillatú kakukkfüves limonádé mesés és izgalmas párosítás, mindezt ráadásul a saját vegyszermentes herbakertünkből!

A kertészetek polcain már elérhetőek ezek a különlegesebb aromájú fűszerek is, megéri kicsit utánajárni, hiszen ha le akarjuk nyűgözni családunkat, szerelmünket vagy barátainkat, akkor a természetes ízekkel való játék lesz a legjobb választás. A fűszernövényekhez kapható un. fűszernövény földkeverék, mely pontosan olyan közeget ad a növények megnevelésére, mely szükséges a szép és egészséges növekedéshez. Tápanyagban gazdag talajokban és jó vízellátottságnál magával ragadó illatfanfárral örvendeztetnek meg minket. A fűszereket egy textilzsákban le is száríthatjuk magunknak a téli időszakra, hiszen a zsákban jól átszellőzik, könnyen szárad, viszont nem lesz poros sem és a színanyagokat is könnyebben megtarthatjuk bennük.

A cikk szerzője Topor Erika, a Kertportál Magazin főszerkesztője.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram