VISSZA
Játék a vízzel: harmóniateremtés a kertben csobogókkal

Játék a vízzel: harmóniateremtés a kertben csobogókkal

2019 / 03 / 07
Játék a vízzel: harmóniateremtés a kertben csobogókkal

Már a feng suiból is ismert, hogy a víznek komoly szerepe van a harmonikus kertben, viszont az elterjedt szökőkútformák a modern kerteknél aligha állják meg a helyüket, így most pár modern kerti csobogót hoztunk. Egyre nagyobb divat az üveg használata és az abból készült kiegészítők, így nem csoda, hogy a szökőkutak is egy egészen új köntösben mutatkoznak már meg. A víz nyugtató csobogása, a természet hangjainak egyike, mely minden kert része kellene legyen. Amellett, hogy harmonikus energiájúvá teszi a kertünket, remek madár- és pillangóitató is egyben, ezzel is visszacsempészve a természetet otthonunk közelségébe.

A gömbökön lecsurgó víz szimbolizálja az élet körforgását és újjászületését. A víz, mint önálló életet adó tér, a lágy folyásával és olykor vad zuhatagával az ellentétes erőket is képes megmutatni, így jól használható a mikroklíma kialakításán kívül a harmóniateremtésre is. Ha a kert megtervezésekor a választott tervező javasolja a csobogók, szökőkutak vagy kisebb vízesések kialakítását, akkor hallgassunk rá, hiszen a kerttervező sokszor teljesen át tudja érezni azt a teret, melybe később egy oázist varázsol - a mi ízlésünkre szabva.

A cikk szerzője Topor Erika, a Kertportál Magazin főszerkesztője.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram