VISSZA
Mikrokertek: miniatűr kompozíciók szukkulensekkel

Mikrokertek: miniatűr kompozíciók szukkulensekkel

2019 / 03 / 07
Mikrokertek: miniatűr kompozíciók szukkulensekkel

Loft lakások, art deco terek, geometrikus formák és fémes színek: az idei trendek jellegzetességei. Természetesen növénydekorációban is a prémium és a geoumetrikus forma dukál, így ha már a kerti csobogók-ban az üveg van porondon, akkor itt is bátran válasszunk üvegből készült floráriumpalackokat, izgalmas formákban. A klasszikus üvegbe vagy a modernebb változatokba javaslom a szukkulensek ültetését, hiszen lassú növekedésük, meleg- és fényigényüknek köszönhetően ezen fajok fogják a legjobban érezni magukat. A szukkulenseknek minimális a vízigényük, így a floráriumban lévő drénvízzel sem kell annyira kalkulálni. Kész minikertek vásárlásával időt- és energiát is megtakarítunk, de akár magunknak is készíthetünk egyet, ízlésünkre szabva.

Telepítéskor egy hosszú csipeszre (amivel a növényeket bele tudjuk tenni az üvegbe), a palack méretétől függően pár mini növényre, kaktuszföldre, drénkavicsra (kisméretű kulé vagy murva) és talajtakarásra dekorkövekre lesz szükség. A legszebb üvegeket én mindig a Cubericktől szerzem be, mert letisztultak, kifinomultak és ultramodernek. A szukkulensek, kaktuszok és mininövények színeivel, levélformájával is tudunk játszani, így rengeteg variációban készíthető el a palackkert. Egy dologra figyeljünk, hogy a növények igényei megegyezzenek összeültetésenként.

A cikk szerzője Topor Erika, a Kertportál Magazin főszerkesztője.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram