VISSZA
Ezekkel a növényekkel kerted örökké virágozni fog!

Ezekkel a növényekkel kerted örökké virágozni fog!

2019 / 03 / 07
Ezekkel a növényekkel kerted örökké virágozni fog!

Vintage-kedvelők, örök romantikusok figyelem! A folyton virágzó kert nem álom, hanem valóság, hiszen a jól összeállított, megtervezett kertben egészen kora tavasztól akár télig van díszítő értékű növény. Tavasszal indítanak a hagymás virágok, melyek kiváló előkerti növények, évelőágyásokba, sziklakertekbe is. Őket követik a rózsák, pipacsok, bazsarózsák, majd szépen sorban a szarkalábak, csengettyűvirágok, bársonyvirág vagy épp a nyári orgona is kezdi bontani szirmait. Őszre az őszirózsák és krizantémok csodálatos világa csalja a mosolyt arcunkra amellett, hogy a fák megannyi színben pompáznak. A téli időszakban viszont a vadszőlő vöröslő levelei (főleg enyhe teleken), a borostyánok beért termései, vagy akár az örökzöld lonc lesz kertünk dísze a megszokott örökzöldek mellett.

A folyton virágzó kerteknek az az előnye, hogy mindig akad valami a vázába. Néha egy bazsarózsa vagy egy török kandilla (borzaskata), egy pipacs, pár vadvirág, szegfű és még megannyi lehetőség tárul elénk otthonunk szépítésére. Egy nagy csokor friss virág a vázába és máris otthonosabbá és meghittebbé lehet tenni vele a legzordabb hétköznapot is! A virágzási időkkel lehet játszani, hogy a kert minden pontjára jusson az aktuálisan virágzókból. Így elkerüljük azt, hogy minden egyszerre nyílik és tovább élvezhetjük az illatokat is. Utak mellé főleg érdemes akár egész nyáron át nyílót ültetni, mint a kukacvirág (porcsinrózsa), kokárdavirág vagy a kerti begónia.

A cikk szerzője Topor Erika, a Kertportál Magazin főszerkesztője.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram