VISSZA
Medence vagy tó? Mindkettő! Természetes vizek otthon.

Medence vagy tó? Mindkettő! Természetes vizek otthon.

2019 / 03 / 08
Kerti tippek
Medence vagy tó? Mindkettő! Természetes vizek otthon.

Kezeket fel, ki szeret úszni a természetes tavakban? Mi lenne, ha mindezt a saját kertedben tehetnéd?

A természetes vizekben való fürdés nagyszerű élmény. Teljesen másképp tölti fel a testünk-lelkünk, mint a medencében való lubickolás. A természetes vizek összetételükben is a naturális, harmóniára törekednek, gazdag növény és állatvilággal rendelkeznek. Pár éve már, hogy a hazai piacon is megjelentek az első természetes vizeket szimbolizáló úszótavak - a házikertekben is. A varázslatos élmény máris közel költözött hozzánk, így bármikor élvezhető élmény lett. Az úszótavak egyik vége stégszerűen benyúlik a tóba, vagy kisebb napozó partszakasszal van kiegészítve.

A tó mélysége többnyire a megszokott medencékhez hasonlítható, viszont a szegélyeket növények, növénytársulások teszik ki. A növények tisztítják a vizet, átszűrik gyökereikkel. A fürdőtavaknál gyakran a természetes vizeket szimbolizálva ugyanúgy megjelennek az állatok is: teknős, halak lakják a tavat. Saját teknőssel és halakkal fürdeni egy nem klórozott (vagy másképp fertőtlenített) vízben meg már élményként sem utolsó!

Szerencsére egyre több kertépítő és tervező cég vállal már ilyen kialakításokat, így ha van elég tér a kerten, akkor ne féljünk belevágni! Egy fürdésre is alkalmas kerti tó karbantartása mást igényel, mint egy medence, így mindig kérjük ki szakember tanácsát!

A cikk szerzője Topor Erika, a Kertportál Magazin főszerkesztője.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram