VISSZA
Tavaszi dekoráció: jácint, tulipán, nárcisz

Tavaszi dekoráció: jácint, tulipán, nárcisz

2019 / 03 / 07
Tavaszi dekoráció: jácint, tulipán, nárcisz

A tavaszban a legjobban a friss virágillatot szeretjük. Amikor a kertben elkezdenek előbújni a hagymások a föld alól, a friss zöld és erőteljes levelek megjelennek a fenyőkéreg mulcs között, akkor már tudjuk: tavaszodik. Az otthon tavaszi díszbe öltöztetése is ekkor kezdődik, elsősorban hagymás virágzókkal, mert elvirágzás után már mennek is ki a kertbe, ahol elkezdhetnek felkészülni a következő évre.

A hagymásoknak elvirágzás után van egy nyugalmi időszakuk. Célszerű a zöld leveleket a hagymás hagyni, mert a hagyma belőlük is táplálkozik. A leszáradó levelek után megy a hagyma nyugalomba, majd a téli hideg fogja újra virágzásra serkenteni. Virágzó hagymásokból viszont a lakás is nagyszerűen dekorálható: virágkosarakkal és növényösszeültetésekkel tehetjük még meghittebbé otthonunkat.

A törpenőszirom, a jácint és a nárcisz a legpraktikusabb, hiszen virágzásukkal és hőmérséklet-igényükkel e három marad a legtovább szép lakásban. A tulipán melegben hamar elnyílik, így összeültetésekhez nem ajánlom, viszont hűvös verandákon akár még vázába téve is jól érezheti magát. Ha nem összeültetésekben gondolkodunk, akkor a hagymaüveg is jó megoldás kis asztalok esetében. A hagymaüveg szája pont akkora, hogy a vízzel töltött üvegbe csak a gyökerek tudnak beleérni, a hagyma szárazon marad. Így napról-napra csodálhatjuk, ahogy a friss gyökerek teleszövik az üvegbúrát.

Ha a szobában tartjuk a hagymásokat, akkor a terítő és más felületek védelme érdekében a porzókról szedjük le a virágport óvatosan (ugyanúgy, mint a liliomnál), hogy ne tudjon rászóródni a felületre, illetve így tovább megtartják frissességüket. Ez főleg a nagy porzójú virágoknál érdekes, mint a tulipán, liliom vagy gloriosa.

A cikk szerzője Topor Erika, a Kertportál Magazin főszerkesztője.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram