VISSZA
Előadások, bemutatók és sztárvendégek várnak a GardenExpón!

Előadások, bemutatók és sztárvendégek várnak a GardenExpón!

2023 / 03 / 12
Kerti tippek
Előadások, bemutatók és sztárvendégek várnak a GardenExpón!

A GardenExpo célja, hogy minden kertből és teraszból kihozzuk a maximumot. Ezért az ország egyetlen kerti életmód kiállításán nem csupán a legújabb kerti bútorokkal, pergolákkal, medencékkel, jacuzzikkal, gépekkel és eszközökkel, hanem szaktanácsadással és izgalmas előadásokkal is várunk három napon keresztül a Budapest Arénában.

A 2023-as GardenExpo színpadának névadó szponzora a Semmelrock, mely a kültéri burkolatok és térkövek szegmensében tölt be vezető szerepet több mint 60 éve. Az izgalmas előadások támogatása mellett szaktanácsadással is várnak az eseményen, melynek keretein belül tájépítész segít az ízlésedhez és kerted, házad stílusához illeszkedő térburkolat vagy kerítés típusának, színkombinációinak kiválasztásában, sőt, meg is rajzolják elképzeléseidet és kiszámolják a szükséges anyagmennyiségeket. A Lakáskultúra standján a Lakberendezők Országos Szövetségének tapasztalt tervezőivel találkozhatsz a terasz- és kerttervezési tanácsadáson, melyre itt tudsz időpontot foglalni.

 

A porondon – azaz a színpadon – nemcsak kerttervezés, hanem számtalan egyéb természethez köthető, érdekes téma is terítékre kerül: lesz szó ökologikus kertészkedésről, magyar növényvédő szabadalomról, fenntarthatóságról, gasztronómiáról, szépségápolásról, a növények oltásáról és holdnaptáros kertészkedésről is.

Péntek

A rendezvény első napján, pénteken 11 órától egy különleges magyar szabadalmat mutatunk be, aminek köszönhetően búcsút mondhatsz a klasszikus növényvédő szereknek. Dr. Kovács Csilla a Debreceni Egyetem, az AKIT Újfehértói Kutatóintézet és a Danuba Kft. tudományos főmunkatársának előadása alatt megismerheted a Tricho Immunt, ami egy innovatív biostimulátor. A 7 éves kutatómunka során egészséges növényekből két gomba törzset izoláltak, amelyek endofitonok lévén együtt tudnak élni a növénnyel, a szövetekben pedig jótékony hatást fejtenek ki. A piacon egyedülálló a termék, az európai piacokon jelenleg nincs forgalomban hasonló növénykondicionáló, ami megkapta a bio minősítést is, így biológiai és ökológiai termesztésben is felhasználható.

 

Ezt követően 13 órától McMenemy Márk, az ország egyik legismertebb kertészeti szakértőjének, a Kert TV arcának előadása alatt az ökologikus kertészkedés fortélyairól tudhatsz meg többet, melyek alkalmazásával szövetséget köthetsz a természettel ahelyett, hogy leigáznád azt.

 

15:30-tól Cseh László Világ- és Európa bajnok, hatszoros olimpiai érmes úszónkkal beszélgetünk és sorsolunk értékes nyereményt a Hydropool támogatásával. A sportoló a hagyományokhoz híven ezt követően a Hydropool standján, a márka ellenáramos medencéjében mutatja meg, hogyan lehet hatékonyan edzeni egy helyben maradva.

 

A pénteki napot V. Topor Erika, okleveles kertészmérnök és szakújságíró, a Kertportál magazin tulajdonosa zárja. 15:30-tól kertépítési és tervezési tippeket oszt meg, amire érdemes odafigyelned egy új kert kialakításánál, ha azt szeretnéd, hogy egész évben csodálatos legyen.

Szombat

Ha pénteken nem tudsz velünk tartani, ne csüggedj! Topor Erika, majd Dr. Kovács Csilla előadásával indítjuk a szombati napot. 12 órától a kert növényeinek kreatív felhasználása lesz a fókuszban a Kertbarát Magazin közreműködésével. Nagy Z. Róbert kertészmérnök előadásában olyan különlegességekről lesz szó, mint a muskátlikeksz és a csalántorta. 12:45-től Munkácsi Brigitta ad betekintést a természetes, akár kertünkben is megtalálható alapanyagok saját készítésű, környezetbarát felhasználásához a Tavaszi megújulás természetes anyagokkal előadáson.

 

13:30-tól Csalár Bence a fenntarthatósággal foglalkozik a színpadon. A fenntartható divat kézikönyve című könyv szerzője évek óta kutatja és a gyakorlatban is alkalmazza a fenntartható életmódot. Számos hasznos és érdekes ötletet, vezérfonalat ad ahhoz, hogy miként tudjuk kisebb és nagyobb környezetünket is a fenntarthatóság köré szervezni, rendezni.

 

14:30-tól a Hydropool beszélgetését Mányoki Attila, nyíltvízi hosszútávúszónk vezeti, majd McMenemy Márk osztja meg gondolatait az ökológikus kertészkedésről azoknak, akik hétvégén tudnak csatlakozni hozzánk.

 

16:15-től mindent megtudhatsz a levenduláról: Beh Mariann kertészmérnök sok szeretettel hív izgalmas utazásra a növény varázslatos, magával ragadó világába! Miért éppen a levendula? Mert az egyik legsokoldalúbban alkalmazható gyógynövény, akár a friss vagy szárított virágairól, akár az illóolajáról, aromavizéről van szó.

 

Vasárnap

A kiállítás utolsó napját Cseperkálóné Mirek Barbara kertészmérnök, növényorvos előadásával indítjuk a Kertbarát Magazin közreműködésével. A Kertészkedjünk Holdnaptárral bemutatóban megtudhatod, hogyan érdemes összehangolnod a kerti munka feladatait a holdfázisokkal. 12:15-től Kosztka Ernő a tőle megszokott profizmussal vezet be az oltás biológiájába, az oltási módszerekbe és az oltások utógondozásába elméleti és gyakorlati bemutatója során. 13:30-tól ismét Hydropool beszélgetés lesz napirenden Mányoki Attila vezetésével, akitől McMenemy Márk, később pedig Topor Erika veszi át a stafétát.

 

Az érdekes előadások mellett értékes nyereményekkel is várunk a színpadon, ezért mindenképpen érdemes kitöltened és a színpadon található gyüjtőurnába bedobnod a belépőjegyed mellé kapott nyereményszelvényt! Szerezd be kedvezményes árú belépődet itt, melynek összegét március 24. és április 16. között le is vásárolhatod az Oázis Kertészetekben a Jegyek oldalon szereplő feltételeknek megfelelően. Csatlakozz hozzánk a Gardenexpón, Facebookon és Instagramon is!

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram