VISSZA
Izgalmas kültéri trendek

Izgalmas kültéri trendek

2020 / 03 / 09
Trendek
Izgalmas kültéri trendek

A szabadtéri tevékenységek terápiás hatása felbecsülhetetlen. A természetben, kertben való időtöltés minden esetben növeli az életminőségünket, pihentet és feltölt. A kültéri megoldások iránti egyre növekvő igények hatására mindinkább elmosódnak a határok kint és bent között. A kültéri környezet megtervezése, bútorozása és dekorálása ma már sok esetben ugyanakkora figyelmet kap, mint egy beltéri egységé. A terasz mára a nappali meghosszabbítása lett, s ezzel a ház egyik teljes értékű helyiségévé avanzsálódott. Vessünk most egy pillantást a legnépszerűbb kültéri design megoldásokra! 

A moduláris bútorok ezer arca

Az említett trend egyik hozadéka a moduláris megoldások erősödése, melyek a családi, társasági események felhőtlenségéről is gondoskodnak a könnyű mozgathatóságnak, variálhatóságnak köszönhetően. A praktikus és multifunkcionális rendszerek a különböző elemekkel lehetővé teszik az eltérő méretű és formájú terekhez való rugalmas alkalmazkodást.

Hagyomány és modernitás harmonikus találkozása: rattan

A rattan bútorok térhódítása a tradicionális vesszőfonás és a modern stílusú kültéri bútorok közötti egyensúlyban nyilvánul meg. Legyen szó székekről, asztalról vagy lámpákról, a régi idők rattan bútorai modern ruhába bújtatva térnek vissza. Ilyen lehet egy kézzel fonott, szintetikus anyagból készült kültéri pihenőágy, mely porfestett alumínium vázzal kényezteti a testet és a lelket is. A Miniforms Colony családjának térelválasztója és karosszéke például igazi design csemege, ahol középpontban a gyönyörű nádszövet áll, így ötvözik a kézművességet a modern ipari gyártással.

Az élet színe: zöldet a kertekbe!

A zöld 2020 egyik legjelentősebb trendje, mely megjelenik az otthon kültéri megoldásaiban is: a fenntarthatóságra és a természet közelségére való törekvések a bútorok, kárpitok, dekorációk zöld árnyalataiban, anyaghasználatában, valamint növények formájában öltenek testet a kertben.

Egyéniség kültéren is

Számos megoldás létezik a kültéri egységek dekorálására. Az olyan praktikus elemek, mint egy tűzrakóhely sokat hozzátesznek a tér esztétikai adottságaihoz. A szoborszerű tűzrakók funkcionális művészeti alkotások, melyek egyszerű kihelyezni és használni is, karakterük mégis meghatározó a teraszokon és a kertekben. A kisebb dekorációs tárgyak, mint például puffok, lerakók vagy kaspók is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Részletgazdagságukkal nagyban hozzájárulnak az exteriőr hangulatának kialakításához, hogy a lámpákat és a szőnyegeket ne is említsük. Bármihez is nyúlsz, a cél, hogy egyedi karaktert és személyes jelleget adj kertednek.

Kerti idill

Évről évre hívogatóbb, kényelmesebb és puhább megoldásokkal rukkolnak elő a kültéri bútorgyártók. Abban a legtöbben egyetértenek, hogy - függetlenül a divatos anyagoktól és színektől - minden részletnek a minőségi időtöltésre és az időtállóságra kell törekednie. Ez olyan termékeket és kollekciókat eredményez, ahol a kényelem nem megy az ellenállóság rovására, formában és designban pedig szinte nincsenek határok. A nagyméretű párnák és kényelmes ülőfelületek hódítanak, hogy elcsábítsanak egy jóleső kerti feltöltődésre. A természetes anyagok mind kárpitokban, mind bútoralapanyagban támogatják ezt a törekvést.

A GardenExpo a legszínesebb, legváltozatosabb és legizgalmasabb kültéri megoldásokkal, bútorokkal és kiegészítőkkel vár Téged is! Gyere el a Budapest Arénába a prémium design márkák és a legmegbízhatóbb kerti eszközök világába, és találd meg álmaid kertjét! Addig is kövess minket Facebookon és Instagramon friss kerti tartalmakért és inspirációért!

A cikk elkészítésében szakértő segítségünk Szendrey Zselyke volt.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram