VISSZA

A német SABO GmbH vállalat 1932-es alapítása óta folyamatosan tolókaros fűnyírókat és gyepszellőztetőket gyárt és fejleszt annak érdekében, hogy a gyepápolás a lehető leghatékonyabban elvégezhető legyen. Európában leginkább Németországban ismert a SABO márka, de a KITE Zrt.-nek köszönhetően 2021-től a magyar felhasználók is megismerkedhetnek a német precizitással készült SABO termékekkel.

A SABO márkanév Németországban egyet jelent a magas minőséggel és megbízhatósággal a lakossági és a professzionális tolókaros fűnyírás, gyepápolás területén egyaránt.

A precizitás, a részletekre való odafigyelés, a hosszú élettartam és a folyamatos innováció évtizedek óta nagy elismerést váltanak ki az ügyfelek körében. Valamennyi SABO prototípus több teszteljáráson megy keresztül a gyártás megkezdése előtt (kés-, terheléses és nehéz terepeken történő tesztek, stb.) annak érdekében, hogy megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak.

A SABO cég története a II. világháború előtti időszakra nyúlik vissza, 1932-ben alapította Heinrich Sanner és Walter Born (a SABO név, az alapítók vezeték neveinek kezdőbetűiből ered). Az első SABO tolókaros benzinmotoros fűnyíró 1954-ben került kifejlesztésre. A német piacon a kiemelkedő minőség és a folyamatos innovációknak köszönhetően a termékek hamar népszerűvé váltak a kerttulajdonosok és a professzionális felhasználók körében egyaránt.

1965-ben az alumínium kaszaházak bevezetésével új szintre emelték a hosszú élettartamú fűnyírók fogalmát, majd 1978-ban bevezették a ma is népszerű TurboStar rendszert.

Az 1990-es évek elején a SABO népszerűsége és a német piacon alkalmazott stratégiája meggyőzte a John Deere vezetőit, így 1991-ben a John Deere leányvállalata lett.

2007-ben bevezették az "AntiVibrationSystem" -et, mely a tolókaros gépek esetén jelentős mértékben csökkenti a karra ható rezonanciát és annak hatásait, majd 2017-ben akkumulátoros (vezeték nélküli) fűnyíró sorozattal bővítették a professzionális és lakossági felhasználásra szánt termékportfóliót. 2020-ban a John Deere eladta a SABO-t a müncheni székhelyű Mutares befektetési csoportnak.

A SABO mára széleskörű választékot kínál a lakossági és professzionális felhasználásra szánt prémium kategóriás tolókaros fűnyírók, gyepszellőztetők és akkumulátoros kerti eszközök piacán. 

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

fal