VISSZA

DBD Orchidea

„Már az eredeti tervekben is benne volt egy orchideakertészet létrehozása, hogy a biogázüzemben keletkezett hulladék hőt is felhasználjuk. Ez egyelőre nem számít nagynak, de tanulni elég lesz, és munkalehetőséget is tudunk vele biztosítani pár családnak.” – Mondta Molnár István, a DBD orchidea tulajdonosa. 

Egy több cégből álló cégcsoport legújabb tagjaként jött létre a 0,2 hektáros orchidea üvegház, amely teljes mértékben megújuló energiára épült. A környezettudatosság a legfőbb alapelve a cégcsoportnak. Az orchidea igényeihez szükséges hőt a biogázüzemből kapják, így a termesztést fosszilis energia felhasználása nélkül végzik. 

Jelenleg Phalaenopsis, vagyis Pillangó orchidea hibrideket termesztenek cserepes dísznövényként, amely nemrég megkapta a Magyar Termék minősítését is.  Kis- és nagykereskedők részére egyaránt árusítanak, elsősorban olyan emberek számára, akiknek fontos értéket képvisel a magyar termék.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

fal