VISSZA
Fantasztikus kültéri burkolatok a Semmelrocktól

Fantasztikus kültéri burkolatok a Semmelrocktól

2023 / 03 / 21
Kerti tippek
Fantasztikus kültéri burkolatok a Semmelrocktól

A kültéri burkolatokra gyakran kevesebb figyelem irányul, mint a kert többi részére. Pedig a felületek meghatározók az összhatásban, a vízszintes járólapok éppúgy, mint a függőleges falak, kerítések. A rendkívül sokféle szín és forma változatos és egyedi design megoldásokat tesz lehetővé, az innovatív gyártás-technológiáknak köszönhetően hosszantartóan élvezhetjük a kialakított felületeket.

 

A GardenExpo 2023 színpadának névadó szponzora a Semmelrock, mely a Wienerberger Csoport részeként okos megoldásokat kínál minden épülettípushoz. A Semmelrock hatalmas választékának köszönhetően a térburkolat összeállításának csak képzelet szab határt. A változatos színekben, méretekben és formákban elérhető térkövek, kerti lapok, kerítések, támfalak, lépcsők, paliszádok és szegélyek korlátlan lehetőséget nyitnak a térszervezésben.

Miért éppen beton?

A sokoldalúság magja a beton, és annak ellenállósága, rugalmassága és időtlen, texturált szépsége. Ezek a burkolókövek szélsőséges időjárási hatásoknak is ellenállnak, megőrzik tapadásukat, így nem deformálódnak, kátyúsodnak. Fagy- és sóállóságuknak köszönhetően pedig tavasszal is őszi fényükben pompáznak, éveken keresztül. A Semmelrock Protect technológia a beton burkolatok ideális alapvető védelme, amely a felületet ellenállóbbá teszi a mindennapi környezeti hatásokkal szemben. A termékeket gyárilag elő-impregnálják, ez az alapvető védelem biztosítja, hogy a Semmelrock Protect technológiával kezelt térkövek kevésbé érzékenyek a szennyeződésekre és az időjárás viszontagságaira.

 

Fenntartható alternatíva

A Semmelrock burkolatok nem csupán tartósságukkal kímélik a környezetet. A tömítetlen térburkolatok illesztésein keresztül a csapadék a talajba szivárog, ami elősegíti a talajvíz megfelelő feltöltődését, a levegő páratartalmának megőrzését, az alacsony felületi hőmérsékletet, így pozitív hatással van a mikroklímára. Az elemek újrahasznosíthatók: a burkolt felületek felbontásakor a zúzott anyag nagy részét útépítésnél alapzatnak vagy tereprendezésnél töltőanyagként használják fel.

 

Változatos szín- és formaviláguknak köszönhetően az Semmelrock ECO burkolatok a ház körül bárhol megállják a helyüket. A különböző fektetési minták egyedi és kreatív építészeti megoldásokat rejtenek, a füvesíthető vagy díszkaviccsal feltölthető felületek pedig természetes és harmonikus egységet alkotnak. Az ECO burkolat kategóriába tartozó gyeprácskövek hézagjai elég helyet biztosítanak az egészséges fű növekedéséhez, hiszen a minőségi betonból készült rácsszerű szerkezet tágas kamrákat képez a termőföld számára. Így a parkolást szolgáló területeken személygépjármű forgalomra alkalmas zöldfelületek képezhetők. Erre a célra a gyeprácskő mellett az Ecogreen gyepfugás térkő és a Punto gyepkő is tökéletes választás lehet.

 

Változatosság minden dimenzióban

A lapok textúrája és színei ömagukban is izgalmas megjelenést kölcsönöznek a kertnek vagy terasznak, a különböző méretű vagy színű elemek kombinálásával azonban tovább fokozhatjuk a felület dinamizmusát. A burkolóelem fűbe vagy kavicságyba fektetése fellazítja a összképet és megkapó optikai hangsúlyokat eredményez. Ez a burkolás átjárók, kerti és gyalogutak esetében is alkalmazható, és – nem utolsó sorban – könnyen javítható. A szükséges felbontások esetén az elemek felszedhetők, és problémamentesen visszahelyezhetők, így a felbontás helye utólag nem látható, nem különül el a felület többi részétől.

 

A falak és kerítések védelmet nyújtanak, privát szférát teremtenek, és a kert felosztásában is világos struktúrát biztosítanak. Alkalmasak a házhoz vezető utak, lépcsők oldalsó rögzítésére és falazott grill-, illetve ülőhelyek létrehozására is. A fa, fém vagy kőkerítés a hozzátartozó támfallal együtt alkot egészet, aminek színét, mintázatát ízlésünkhöz igazíthatjuk, akárcsak a járólapok felületeit.

 

GardenVisions alkalmazás

A Semmelrock ingyenes letölthető, mobilon és tableten használható applikációjával egyszerűen megtervezheted kertedet, kocsibeállódat vagy teraszodat, gyorsan megtalálhatod a tökéletes térkövet, elrendezést és színvilágot. Ehhez elegendő egy képet készítened, majd az ujjbegyeddel kijelölni a burkolandó területet, és kiválasztani a térkövet a kínálatból. A még valósághűbb eredményért a lapok dőlésszögét is állíthatod. A lementett terveidet módosíthatod és külön verziókat is készíthetsz, így könnyedén össze tudod hasonlítani őket. A látványterveket elküldheted ismerőseidnek vagy akár a Semmelrock csapatának is.

 

Tervezd meg velünk!

Egy szép kert megvalósításához az ötleteken túl egy ütős koncepcióra és hasznos tippekre is szükség van, hogy elképzeléseink a gyakorlatban is működjenek. Ezért a Semmelrock szakemberei ingyenes térburkolat és kerítéstervezési tanácsadással várnak a GardenExpón, amire itt tudsz időpontot foglalni. Segítenek kiválasztani az ízlésedhez és otthonod stílusához illő termékeket, és kiszámítják a konkrét anyagmennyiségeket is.

Szerezd be kedvezményes árú belépődet a GardenExpóra, melynek árát le is vásárolhatod az Oázis Kertészetekben a Jegyek oldalon található beváltási feltételek szerint. Csatlakozz hozzánk az ország egyetlen kerti életmód kiállításán március 24-26. között a Budapest arénában, előtte pedig Facebookon és Instagramon!

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram